Waarom TayronaYoga?

Tayrona was een Colombiaanse Indianenstam die in het Noorden van Colombia leefde van 200 tot 1500 nC.  Zij leerden van en leefden in harmonie met de natuur. 

Van 2004 t/m 2008 heb ik in Colombia gewoond. ‘Parque Tayrona’ is de mooiste plek, die ik ooit heb mogen zien. Aan de noordkust van Colombia komen rotspartijen, mooie stranden, woeste zee en dichtbegroeide jungle samen in dit fantastisch mooie paradijs. 

Voor mij is yoga ook het samenkomen van verschillende elementen. Geest, lichaam, adem en ziel komen samen en in balans door de beoefening van yoga. Yoga is voor mij het stukje paradijs wat je altijd mee kunt nemen. Rust vinden in deze drukke tijden. Focus. Nieuwe paden ontdekken. Tevreden zijn met wat is en wat gaat komen.

 

 

 

Daarbij opgeteld de prachtige natuur en het gedachtengoed van de Tayrona indianen; zo is de naam TAYRONA YOGA ontstaan. Het is dus geen nieuwe hippe vorm van yoga. 

De yoga die ik geef in mijn lessen is een combinatie van Hatha Yoga en Vinyasa Flow Yoga. 

Er is ook tijd voor ademhalingsoefeningen (Pranayama), meditatie en Qi gong (vanuit de Chinese leer: meditatie in beweging).