Ik ben Sandra Van Bilzen.

Na mijn studie Bewegingswetenschappen afgerond te hebben, heb ik een wereldreis gemaakt. In Bogota, Colombia ben ik werkzaam geweest als docent lichamelijke opvoeding. Terug in Nederland heb ik 7 jaar gewerkt als Sportbuurtwerker en Jongerenwerker.
De combinatie sport en lesgeven is mij dus op het lijf geschreven.

Ik ben altijd een fanatieke sporter geweest (Wereldkampioen Onderwaterhockey 2004).

 

Ik zocht echter naar iets meer, ik wilde meer in contact komen met mijn lichaam. Zo is in 2013 yoga op mijn pad gekomen. Ik vond het direct heerlijk en het heeft mijn leven positief veranderd. Zowel lichamelijk (genezen van een hernia) als geestelijk (meer rust) ondervind ik nog steeds de kracht van yoga. Ik heb opleidingen en workshops in verschillende vormen van yoga gevolgd. Ik voel me het fijnst bij HathaYoga, VinyasaFlow, Pranayama (ademhalingsoefeningen) en Meditatie. Dit wil ik heel graag, tijdens mijn lessen, met anderen delen.
Lesgeven doe ik dan ook met heel veel plezier. In mijn yogastudio in Danswijk, Almere of op locatie in en rondom Almere.

Kinderen, jongeren, gezinnen en volwassenen zijn allemaal welkom (programma).
Ik kan mijn lessen in het Nederlands, Engels en Spaans geven.

Waarom Tayrona Yoga?

Tayrona was een Colombiaanse Indianenstam die in het Noorden van Colombia leefde van 200 tot 1500 nC.  Zij leerden van en leefden in harmonie met de natuur.

Van 2004 t/m 2008 heb ik in Colombia gewoond. ‚ÄėParque Tayrona‚Äô is de mooiste plek, die ik ooit heb mogen zien. Aan de noordkust van Colombia komen rotspartijen, mooie stranden, woeste zee en dichtbegroeide jungle samen in dit¬†fantastisch¬†mooie paradijs.

Voor mij is yoga ook het samenkomen van verschillende elementen. Geest, lichaam, adem en ziel komen samen en in balans door de beoefening van yoga. Yoga is voor mij het stukje paradijs wat je altijd mee kunt nemen. Rust vinden in deze drukke tijden. Focus. Nieuwe paden ontdekken. Tevreden zijn met wat is en wat gaat komen.

Daarbij opgeteld de prachtige natuur en het gedachtengoed van de Tayrona indianen; zo is de naam TAYRONA YOGA ontstaan. Het is dus geen nieuwe hippe vorm van yoga.

De yoga die ik geef in mijn lessen is Hatha Yoga, met invloeden van Vinyasa Flow en Sivananda Yoga.